0 3 minute 2 ani

Multe persoane care folosesc lentile colorate, după o perioadă de timp devin neglijente cu acestea și nu mai țin cont de toate sarcinile pentru o utilizare corectă. Acest fapt duce la infecție și cauzează diferite boli precum:

– Cheratita – inflamarea corneei și lăcrimarea ochilor sensibili la lumină, provoacă vedere neclară și durere

– Ulcer corean – acesta apare când termenul de purtare este depășit și provoacă durere, ochi roșii

– Conjunctivita – în timp, materialul lentilei se degradează, iar depunerile devin mult mai consistente. Apare vederea încețoșată cu efect de curcubeu în jurul luminilor.

Aceste trei boli sunt cele mai uzuale și sunt rezultate din cauza suprautilizarii. Dacă se respectă termenul de purtare și în același timp și condițiile de igienă, riscul de infecție de la o pereche de lentile colorate este aproape zero.

Lentile colorate

Dacă purtăm o pereche de lentile colorate, ne pot afecta acestea vederea?

Atâta timp cât sunt respectate condițiile de folosire, vederea nu poate fi afectată. Aceste lentile colorate au rolul de a imita aspectul natural al irisului. Daca iți dorești să le folosești doar la anumite evenimente din viață ta, iți recomandăm să iți achiziționezi varianta de unică folosință.

Este important să știm că nu trebuie să împrumutăm aceste lentile prietenilor. Se pot transmite bacterii dăunătoare și ulterior apare infecția. Lentilele colorate continuă să câștige popularitate, devenind un accesoariu tot mai răspândit în viață tinerilor. Datorită acestui fapt, te sfătuim să ceri sfatul unui specialist înainte de achiziționare pentru a găsi perechea cea mai confortabilă și care se potrivește cel mai bine cu personalitatea ta.

Avisia.ro iți pune la dispoziție o gamă variată de lentile colorate împreună cu toate informațiile de care ai nevoie. În cazul în care iți trebuie și dioprii sau poate iți dorești o culoare care să iasă în evidenta, la noi găsești tot ce iți dorești și totodată siguranță. Nu te joci cu sănătatea ochilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *